Δείτε το περιεχόμενο
Αυτονομία των οχημάτων Citroën

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Το ζήτημα της εμβέλειας στην καθημερινή ζωή, είτε πρόκειται για μικρές είτε για μεγάλες διαδρομές, τίθεται κατά την επιλογή ενός ηλεκτρικού οχήματος.

 

Η αυτονομία των οχημάτων μας δίνεται σύμφωνα με τον κύκλο WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Αυτή η εγκεκριμένη τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες: μάθετε περισσότερα σχετικά για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να απολαύσετε την εμπειρία της ηλεκτρικής οδήγησης.

Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Στα 130km/h, η αυτονομία ενός 100% ηλεκτρικού οχήματος διαιρείται με το 2 σε σύγκριση με την εγκεκριμένη αυτονομία WLTP. 

Οι υπερφορτιστές είναι διαθέσιμοι κατά μήκος του δικτύου αυτοκινητοδρόμων για να μπορείτε να ανακτήσετε γρήγορα την αυτονομία κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος για καφέ ή γεύματος: έως και 80% σε 30 λεπτά (ανάλογα με το όχημα, υπερφορτιστής 100kW).

 

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Οι καιρικές συνθήκες και οι συνέπειές τους: η ανάγκη θέρμανσης και ψύξης της καμπίνας έχει αντίκτυπο στην εμβέλεια της μπαταρίας. 

Χρησιμοποιήστε τη θερμική προετοιμασία κατά τη φόρτιση του οχήματος για να ξεκινήσετε με τη σωστή θερμοκρασία και να βελτιστοποιήσετε την εμβέλεια.

 

ΤΟ ΣΤΥΛ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ο τρόπος οδήγησής σας έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αυτονομία του οχήματός σας. 

Προτιμήστε ένα ευέλικτο στυλ οδήγησης για να το βελτιστοποιήσετε.

 

ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΦΟΡΤΙΟ

Η οδήγηση με αξεσουάρ στην οροφή ή με βαρύ φορτίο θα επηρεάσει την κατανάλωση καυσίμου του οχήματός σας. 
ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ
Μπορείτε να αξιολογήσετε την εμβέλεια των ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών οχημάτων Citroën ανάλογα με την ταχύτητα, τον τρόπο οδήγησης και τη θερμοκρασία. Για παράδειγμα, προσομοιώστε την εμβέλεια του ë-C4 Electric.

ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Οδηγήστε ομαλά

Υιοθετώντας ένα ομαλό στυλ οδήγησης, αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας. Προβλέπετε το φρενάρισμα και την επιβράδυνσή σας και περιορίζετε τα τραντάγματα. Σε γρήγορους δρόμους, προσαρμόστε την ταχύτητά σας όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς οι υψηλές ταχύτητες μειώνουν γρήγορα την αυτονομία του αυτοκινήτου σας. 

Προετοιμάστε το όχημά σας

Εκμεταλλευτείτε τους χρόνους φόρτισης για να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς να επηρεάσετε το επίπεδο φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζετε την κατανάλωση ενέργειας των συστημάτων κλιματισμού ή θέρμανσης όταν οδηγείτε. 

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πέδησης

Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε το φρένο του κινητήρα αντί για το πεντάλ του φρένου. Αυτό θα επιτρέψει στο ηλεκτρικό ή υβριδικό σας όχημα να επαναφορτίσει την μπαταρία του κατά τη διάρκεια της πέδησης και της επιβράδυνσης.

Προσέξτε τα ελαστικά

Πέρα από την ασφάλειά σας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα ελαστικά του οχήματός σας είναι σε καλή κατάσταση και σωστά φουσκωμένα για να βελτιστοποιήσετε την κατανάλωση ενέργειας. 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ CITROËN