19_19 Concept

Citroen 19_19 Concept Car, ταξίδια με Ë-Comfort διάθεση!

 

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ CITROËN*

Μετά το Ami One Concept, το πρωτότυπο όχημα μετακίνησης εντός πόλης, η Citroën παρουσιάζει το 19_19 Concept, ένα δεύτερο ηλεκτρικό πρωτότυπο για να γιορτάσει τα 100 χρόνια της και οριοθετεί το όραμά της για την μετακίνηση εκτός πόλης. Το 19_19 Concept είναι ένα high-tech όχημα με εντυπωσιακό σχεδιασμό, εμπνευσμένο από την αεροδιαστημική. Επαναπροσδιορίζει την έννοια της άνεσης σε άλλο επίπεδο, αναδημιουργώντας ένα πραγματικό σαλόνι πάνω σε τροχούς, με έξυπνο σύστημα ανάρτησης που δίνει την αίσθηση κίνησης… πάνω από, και όχι στο δρόμο. Καινοτόμο και φουτουριστικό, το όχημα αυτό εξασφαλίζει αυτονομία 800 χιλιομέτρων, τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 καθώς και ένα σύστημα προσωπικού βοηθού που λειτουργεί διαδραστικά με τους επιβάτες.

 

 

ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΨΟΥΛΑ

Χάρη στο αμάξωμα που περιβάλλεται από τεράστιες γυάλινες επιφάνειες, το 19_19 Concept θυμίζει έντονα διάφανη κάψουλα. Το μήκος του, το μεταξόνιό του, και οι εξαιρετικά κοντοί του πρόβολοι, εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά. Η στρογγυλεμένη καμπίνα των επιβατών ορίζει τη βάση μίας πτέρυγας αεροπλάνου σε κάθε πλευρά, αντανακλώντας στιβαρότητα και το εμφανώς φαρδύ αμάξωμα. Το Plexiglas έχει μαύρη απόχρωση στο εμπρός μέρος και μπλε στο πίσω, που παραπέμπει στο μπλε της ‘μικρής Ροζαλίας’(Petite Rosalie), ενός θρυλικού για την εταιρεία μοντέλου. Από εμπρός, οι επιβάτες μπορούν να βλέπουν και να είναι ορατοί, ενώ το πίσω μέρος καλύπτεται από ένα ειδικό διάτρητο φιλμ ώστε να προστατεύονται από τα αδιάκριτα βλέμματα.

 

 

ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΜΠΡΟΣ ΜΕΡΟΣ

Ο σχεδιασμός του 19_19 Concept είναι εντελώς αεροδυναμικός. Το εμπρός καπό, καλύπτεται από διπλής επίστρωσης Plexiglas, στο επάνω και στο κάτω του μέρος. Το επάνω μέρος του καπό εκτείνεται πολύ ψηλά πάνω από τα φτερά, παίζοντας το ρόλο πτέρυγας, αποτελώντας ταυτόχρονα και σημείο στήριξης των Full LED φωτιστικών σωμάτων με τη χαρακτηριστική ταυτότητα, του σήματος της μάρκας και του λογότυπου Origins. Εντυπωσιακή σε εμφάνιση με ορατά τα στοιχεία τεχνολογίας, είναι και η καμπίνα των επιβατών. Η δομή της ανάρτησης, οι τροχοί και το εσωτερικό των θόλων είναι διακοσμημένα με κάθετες εισαγωγές που θυμίζουν έντονα τα διακριτικά του σήματος της μάρκας.

 

 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΜΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ

Η εμφάνιση του πίσω μέρους συμβαδίζει με την αντίστοιχη του εμπρός: η καμπυλωτή πίσω πόρτα, το αεροδυναμικό υποπλαίσιο,η φωτιστική υπογραφή με τις διπλές γραμμές φώτων σε σχήμα ‘Υ’, περιλαμβάνει το σήμα της μάρκας και σχηματίζει ένα σποϊλερ. Δύο συστήματα LIDAR (Laser Detection Measurement Systems) είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος της οροφής. Το κάτω μέρος του υποπλαισίου έχει σχεδιαστεί σαν skateboard, αποκαλύπτοντας τις μπαταρίες και όλο τον υπόλοιπο τεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι διακοσμημένο με τρεις μπλε, λευκές και κόκκινες ταινίες.

 

 

ΤΡΟΧΟΙ XXL

Το 19_19 Concept μοιάζει να κρέμεται πάνω στους τεράστιους τροχούς του (διάμετρος: 930χλστ. και ελαστικά 255/30 R30), που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την GoodYear. Η ζάντα και το ελαστικό μοιάζουν ενιαίο σύνολο, με το ελαστικό να εκτείνεται πέρα από το νοητό όριο της ζάντας, γεγονός που συμβάλλει στην εξασφάλιση της ακουστικής άνεσης. Τα φτερά, που ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο αμάξωμα και ενσωματώνονται με τους τροχούς δίνουν την αίσθηση ότι οι τροχοί του αυτοκινήτου είναι εντελώς ανεξάρτητοι: η καμπίνα των επιβατών μοιάζει να είναι τοποθετημένη πάνω σε τέσσερεις σφαίρες, όντας εντελώς απομονωμένη από το δρόμο. Το κεντρικό τμήμα της ζάντας παραμένει σταθερό και εμφανίζει το λογότυπο Citroën Origins όταν το 19_19 Concept βρίσκεται σε κίνηση.

 

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΝΕΣΗ

ΣΑΛΟΝΙ ΣΕ ΡΟΔΕΣ

Το 19_19 Concept προσφέρει μία μοναδική αίσθηση σε κάθε επιβάτη. Η θέση οδήγησης διαθέτει εύκολα προσβάσιμα χειριστήρια, οθόνη HUD που εμφανίζει στο παρμπρίζ τις πληροφορίες οδήγησης, υπέρ-άνετο κάθισμα και ηχείο στο προσκέφαλο. Το ίδιο υψηλό επίπεδο άνεσης απολαμβάνει και ο συνοδηγός που έχει στη διάθεσή του κάθισμα με ηλεκτρικές ρυθμίσεις, ρυθμιζόμενο υποπόδιο ενώ τα πίσω καθίσματα είναι σχεδιασμένα με τη λογική ενός καναπέ. Ο κάθε επιβάτης απολαμβάνει με μοναδικό τρόπο τον ήχο από το ηχοσύστημα καθώς διαθέτει προσωπικές ρυθμίσεις που κατευθύνουν τον ήχο ακριβώς στη θέση του. Στο κάτω μέρος του ταμπλό υπάρχει μεγάλη γυάλινη επιφάνεια που μετατρέπεται σε οθόνη προβολής ταινιών. Το τιμόνι μοιάζει να αιωρείται, έχει την όψη πολυτελούς μαρμάρου και διαθέτει οθόνη στο κέντρο του, όπου εμφανίζονται διαδοχικά όλες οι γενιές των εμβλημάτων της Citroën.Οι πόρτες έχουν τοποθετηθεί με την αρχιτεκτονική των αντικριστών μεντεσέδων παρέχοντας έτσι άνετη πρόσβαση σε όλους τους επιβάτες, καθώς απουσιάζει εντελώς και η μεσαία κολόνα.

 

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Το 19_19 Concept διαθέτει έξυπνη ανάρτηση, ενεργό σύστημα με λειτουργία anti-roll & anti-list και επιπλέον σύστημα με τα Υδραυλικά στοπ προοδευτικής απόσβεσης (Progressive Hydraulic Cushions®). Τριγμοί και ανωμαλίες στο οδόστρωμα, είναι παράγοντες που αφήνουν ανεπηρέαστους τους επιβάτες. Στην άνεση της ανάρτησης, συμβάλλουν επίσης και οι τροχοί και τα ελαστικά. Η τεχνολογία IntelliGrip, ένα σύστημα από αισθητήρες δίνει τη δυνατότητα στο 19_19 Concept να επιλέγει το ιδανικό πρόγραμμα οδήγησης, ρυθμίζοντας την ταχύτητα, το φρενάρισμα, την οδική συμπεριφορά και βελτιώνοντας τη σταθερότητα.

 

 

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ & ΑΥΤΟΝΟΜΟ

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 800 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Το 19_19 Concept είναι ένα 100% ηλεκτροκίνητο όχημα. Χρειάζεται μόλις 5δλ για τα 0-100χλμ και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 200χλμ/ω. Είναι εξοπλισμένο με σύστημα ταχύτατης επαγωγικής φόρτισης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να επανακτήσει ενέργεια για 600χλμ σε μόλις 20 λεπτά, χωρίς τη χρήση καλωδίου φόρτισης

 

 

 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Το 19_19 Concept διαθέτει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης. Ορισμένες φάσεις της οδήγησης όπως η κίνηση σε αυτοκινητόδρομο ή σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος, μπορούν να ανατεθούν στο αυτοκίνητο. Για λόγους οδηγικής ευχαρίστησης ή σε πιο περίπλοκες συνθήκες οδήγησης (πχ οδήγηση στο κέντρο μίας πόλης), ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναλάβει το τιμόνι.

 

 

 

ΑΜΕΣΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΘΕΛΩ

Ο Προσωπικός Βοηθός διατίθεται με τη μορφή ενός κυλίνδρου στο ταμπλό. Πρόκειται για ένα σύστημα με τεχνητή νοημοσύνη που αναλαμβάνει διαδραστικά τις επικοινωνίες ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τους επιβάτες. Όταν ο οδηγός ασχολείται με την οδήγηση, το σύστημα παραμένει ενεργό χωρίς να επεμβαίνει. Σε πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, το τιμόνι και τα πεντάλ αποσύρονται και ο Προσωπικός Βοηθός εμφανίζεται πάνω από το ταμπλό, ελευθερώνοντας έτσι μία επιφάνεια προστασίας για τον οδηγό. Ο Προσωπικός Βοηθός διαθέτει λειτουργία αναγνώρισης γλώσσας, που έχει εξελιχθεί από την SoundHound Inc, μία start-up εταιρεία της Silicon Valley.