Αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων EAT6 και EAT8

Légende ci-dessous
Αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων EAT6 και EAT8

Για απόλυτο έλεγχο και υψηλό επίπεδο οδηγικής ευχαρίστησης

Κιβώτιο ταχυτήτων EAT6

18ZZ3_C3AEAT6_555X318

 

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 (Efficient Automatic Transmission με 6 ταχύτητες) με μετατροπέα τελευταίας γενιάς, προσφέρει υψηλό επίπεδο ευχαρίστησης χάρη στην ομαλότητα και την ταχύτητα αλλαγής των ταχυτήτων. Η άνεση στο χειρισμό του, η ευελιξία, και ευχάριστη λειτουργία του θα κάνουν τις καθημερινές σας μετακινήσεις ακόμα πιο ευχάριστες. Το συγκεκριμένο κιβώτιο EAT6, έχει σχεδιαστεί με παραμέτρους λειτουργίας που ευνοούν την άνεση στον έλεγχο και τα ομαλά περάσματα μεταξύ των σχέσεων, έχει τη δυνατότητα λειτουργίας, μέσω ενός διακόπτη τοποθετημένου μπροστά από το μοχλό, δύο ειδικά επιλεγμένων προγραμμάτων: το πρόγραμμα “Sport”, το οποίο υποστηρίζει ένα δυναμικό στυλ ελέγχου, και το πρόγραμμα “Snow”, το οποίο διευκολύνει τις εκκινήσεις και την κίνηση σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.

 

Κιβώτιο ταχυτήτων EAT8

18P17_C5AEAT8_555X318

 

Η πιο πρόσφατη γενιά του αυτόματου κιβωτίου EAT8, “Efficient Automatic Transmission” με 8 ταχύτητες, με ηλεκτρονικό έλεγχο αλλαγών και παρκαρίσματος (Shift and Park-by wire) εξασφαλίζει ακόμα περισσότερη οικονομία και ευχαρίστηση στις καθημερινές σας διαδρομές, και ειδικότερα:
– Μειωμένη κατά 7% κατανάλωση σε σύγκριση με το EAT6, χάρη στις 2 επιπλέον σχέσεις, βελτίωση της απόδοσης με την επέκταση της λειτουργίας του Stop & Start έως και τα 20 χλμ./ώρα. Ενώ περιορισμένες είναι και διαστάσεις του με αποτέλεσμα τη μείωση και του συνολικού του βάρους (κατά 2 κιλά ελαφρύτερο από το EAT6)
– Βελτίωση του επιπέδου άνεσης στα περάσματα των ταχυτήτων, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη βελτιστοποίηση της μεταφοράς ροπής μεταξύ κινητήρα και κιβωτίου. Οι δύο επιπλέον σχέσεις ελαχιστοποιούν το κενό ισχύος σε κάθε αλλαγή ταχύτητας.