Lacoste

Légende ci-dessous
Lacoste

Η φιλοσοφία

600x430_1_LacostejpgΚαθαρό, απλό, με απλές σχεδιαστικές γραμμές, χωρίς όμως να είναι ακραίο, το πρωτότυπο Citroën Lacoste μας πηγαίνει ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά προς το αυτοκίνητο του μέλλοντος – ένα όχημα που στοχεύει να βάλει ένα τέλος στην «όλο και πιο πολύ» τάση που τείνει να επικρατήσει στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το νέο πρότυπο αντανακλά επίσης τη φιλοσοφία της Citroën στη στροφή προς τα βασικά αγαθά, και στην κατασκευή πρωτότυπων οχημάτων που είναι απλά και χρηστικά, διατηρώντας όμως στο ακέραιο την πρόκληση των συναισθημάτων.
Αφήνοντας στην άκρη τις προκαταλήψεις για τα μικρά αυτοκίνητα, το Citroën Lacoste επιβεβαιώνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος προς την εξέλιξη. Κάνει την οδήγηση ενός αυτοκινήτου μια ολοκαίνουργια εμπειρία και μια περιπέτεια των αισθήσεων, υιοθετώντας μια καινούργια και πιο χαλαρή προσέγγιση της ζωής.

Citroën και Lacoste

Δύο ονόματα, Citroën και Lacoste, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό όραμα, να καλλιεργήσουν την τόλμη, τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία. Το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο της μάρκας τοποθετείται ακριβώς εκεί που συναντιέται ο κόσμο των αυτοκινήτων, της μόδας, και του αθλητισμού, με αρκετές αναφορές στους δύο τελευταίους. Μερικές από τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου παραπέμπουν στον κόσμο του αθλητισμού που έχει σαν σύμβολο το κροκοδειλάκι , όπως είναι τα τετράγωνα σχέδια στο καπό που μοιάζουν με κομμάτι από δίχτυ αντισφαίρισης. Όπως μια ντουλάπα με διαφορετικά ρούχα, αξεσουάρ και χρώματα, έτσι και το Citroën Lacoste παίζει με τα χρώματα και τα υλικά, τονίζοντας με τον πιο έντονο τρόπο το ισχυρό δέσιμο των δύο μαρκών.

Design

600x430_2_LacosteΤο μινιμαλιστικό στυλ, και η χαλαρή κομψότητα, χαρίζουν στο Citroën Lacoste μια σπορτίβ σιλουέτα που ενισχύεται από τους φαρδείς ώμους, τα φουσκωμένα φτερά, τους σχεδόν ανύπαρκτους πρόβολους, και τους τοποθετημένους στα άκρα του αμαξώματος τροχούς, που θυμίζουν μπαλάκι του γκολφ.
Το αυτοκίνητο με τον «ανοικτό» του χαρακτήρα, υπόσχεται συναρπαστικές εμπειρίες οδήγησης ενώ εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις έννοιες της ευρηματικότητας και της κομψότητας.
Το πρωτότυπο αυτό ανακαλύπτει με το δικό του τρόπο την έννοια της «διογκωμένης πραγματικότητας», στην οποία η αντίληψη αποκτά νέα διάσταση και τα συναισθήματα γίνονται πιο έντονα.

Αρμονία

Το Citroën Lacoste δεν έχει την ανάγκη ενός πανίσχυρου κινητήρα για να χαρίσει μοναδικές οδηγικές συγκινήσεις. Το πρωτότυπο κινείται από έναν οικονομικό και οικολογικό 3κίλυνδρο κινητήρα βενζίνης, που αποδεικνύεται ιδανικός για ένα αυτοκίνητο τέτοιου μεγέθους. Ο κινητήρας αυτός ταιριάζει απόλυτα με τη προσέγγιση του σχεδιασμού ενός βασικού μεταφορικού μέσου. Το Citroën Lacoste σέβεται το περιβάλλον και λόγω του κινητήρα αλλά και λόγω των σχεδιαστικών επιλογών του. Ακόμη και με τις μεγάλους τροχούς του, το Citroën Lacoste δείχνει «να αγκαλιάζει», παρά να εισβάλλει στο φυσικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη προσέγγιση φέρνει τον οδηγό του Citroën Lacoste περισσότερο κοντά στην έννοια της διασκέδασης.

Εσωτερικό

600x430_3_LacosteΓια περισσότερη διασκέδαση, απλότητα και κομψότητα, στο εσωτερικό έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα παραδοσιακά χρώματα όπως το άσπρο και βαθύ μπλε, που αναζωογονείται με τις πινελιές του εξαιρετικά-φωτεινού κίτρινου. Η καμπίνα είναι γεμάτη από αποθηκευτικούς χώρους για μεγαλύτερη άνεση στη μετακίνηση. Οι θήκες βρίσκονται διακριτικά, κάτω από τις άκρες του ταμπλό και στα δύο καθίσματα. Τα καθίσματα έχουν εξωτερικές λευκές ραφές, και το ύφασμα θυμίζει πολύ το κλασικό polo της Lacoste. Η πρόσβαση στο εσωτερικό δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη, δεδομένου ότι οι πόρτες έχουν αντικατασταθεί από μεγάλα κενά που δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Créative Technologie

Η τεχνολογία στο πρωτότυπο Citroën Lacoste είναι επίσης ‘παιχνιδιάρικη’, υπογραμμίζοντας το παράδοξο μεταξύ της σχεδιαστικής εμπειρίας και του ανάλαφρου στυλ. Το αυτοκίνητο δεν έχει σταθερή οροφή. Στη θέση της υπάρχει μια οροφή σχήματος «Τ» που βοηθά την είσοδο-έξοδο των επιβατών, και ένα αυτόματο κάλυμμα. Στο ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο κινείται και η οριζόντια φάσα στο ταμπλό που παίζει το ρόλο της οθόνης πληροφόρησης του οδηγού. Πίσω από την αθώα αυτή εμφάνιση κρύβονται καλά διάφορες τεχνολογίες αιχμής. Ακόμη και τα μπροστινά και τα πίσω φώτα είναι διακριτικά, σχεδόν αόρατα, καλά κρυμμένα κάτω από το ‘navy blue’ χρώμα του αμαξώματος. Η σχεδιαστική αυτή προσέγγιση χαρίζει στο πρωτότυπο μια μοναδική αισθητική αγνότητα προσφέρει στον παρατηρητή ένα μαγικό οπτικό ερέθισμα.