July 5, 2018

Η CITROËN ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ: ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ SEETROËN!

Οι πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές διακοπές – μαζί με τα μεγάλα καλοκαιρινά ταξίδια διακοπών – βρίσκονται πλέον προ των πυλών. Λόγω του περισσότερου όμως χρόνου και των ευκαιριών που δίνονται σε μικρούς και μεγάλους να απασχολούνται με τα smartphones ή τα tablets τους, κατά την κίνηση του αυτοκινήτου εμφανίζεται πιο συχνά το φαινόμενο της ναυτίας. Πάνω από 30 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη υποφέρουν από χρόνια συμπτώματα ναυτίας. Σε απάντηση αυτού του φαινομένου, η Citroën, μία μάρκα προσανατολισμένη στην άνεση, παρουσιάζει με την ονομασία SEETROËN, τα πρώτα γυαλιά που περιορίζουν την εμφάνιση του φαινομένου της ναυτίας. Η αρχή στην οποία βασίζονται τα γυαλιά SEETROËN είναι πολύ απλή. Περιέχουν ένα χρωματιστό υγρό που αναπαριστά τη γραμμή του ορίζοντα και περιορίζει έτσι το μπέρδεμα των αισθήσεων.

Σαν ιδιαίτερα δημοφιλής μάρκα εστιασμένη στην εξασφάλιση της υπέρτατης άνεσης για τον καθένα, η Citroën παρουσιάζει τα SEETROËN, το πρώτο ζευγάρι γυαλιών που καταπολεμά τη ναυτία. Σίγουρα τα γυαλιά αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα αποφυγής της δυσφορίας από το μποτιλιάρισμα, αλλά αποτελούν μία αξιόπιστη λύση στα συμπτώματα της ναυτίας (Αγγλ. ‘kinetosis’) που επηρεάζει πάνω από 30 εκατομμύρια Ευρωπαίους με τη μορφή χρόνιου προβλήματος. Ένας στους τρείς έχουν νοιώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα της ναυτίας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
Αντλώντας εμπειρία από μία λύση που εφαρμόστηκε αρχικά στους ναυτικούς, η Citroën αποφάσισε να επεκτείνει τη χρήση της και στο ευρύ κοινό – σε πλοία, αλλά και σε αυτοκίνητα και λεωφορεία, ή και αεροπλάνα – δημιουργώντας τα γυαλιά με την ονομασία SEETROËN.
• Τα γυαλιά SEETROËN χρησιμοποιούν την τεχνολογία του ενσωματωμένου δακτυλίου (Boarding RingTM) που εξελίχθηκε από μία εταιρεία start-up με την ίδια ονομασία και έδρα την πόλη Var στην νότια Γαλλία. Τα αποτελέσματα της πατενταρισμένης και δοκιμασμένης φαρμακευτικής αυτής λύσης εμφάνισαν βαθμό επιτυχίας που έφτασε το 95%.
• Ο δακτύλιος που ενσωματώνεται στο σκελετό των γυαλιών είναι γεμάτος με ένα χρωματισμένο υγρό, που κινείται ελεύθερα και κατά τους δύο άξονες  (δεξιά/αριστερά και εμπρός/πίσω), έτσι ώστε τα γυαλιά να αναπαριστούν τη γραμμή του ορίζοντα και να επιλύουν το πρόβλημα του μπερδέματος των αισθήσεων που προκαλεί τη ναυτία.  
• Για το σχεδιασμό των γυαλιών, η Citroën ζήτησε τη συνδρομή του οίκου 5.5, ενός σχεδιαστικού στούντιο του Παρισιού, το οποίο υιοθέτησε με απόλυτη επιτυχία το μοντέρνο και εργονομικό στυλ της μάρκας. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς ήταν ένα ‘high-tech’ ζευγάρι γυαλιών, με μοντέρνα εμφάνιση και λευκό σκελετό από μαλακό πλαστικό.

 

Πώς λοιπόν δουλεύουν ακριβώς ;

  • Μόλις τα πρώτα συμπτώματα εμφανιστούν, φορέστε τα γυαλιά.
  • Μετά από 10 – 12 λεπτά, τα γυαλιά βοηθούν τον εγκέφαλο να συγχρονιστεί με τα ερεθίσματα της κίνησης που φτάνουν στο εσωτερικό του αυτιού (λαβύρινθος), ενώ τα μάτια εξακολουθούν να είναι εστιασμένα σε ένα σταθερό αντικείμενο όπως είναι το smartphone ή ένα βιβλίο.
  • Βγάλτε τα γυαλιά και απολαύστε το υπόλοιπο ταξίδι.
    Συνίσταται η χρήση τους από ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών (όπου το έσω αυτί/λαβύρινθος έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του).
    Τα γυαλιά, παραμένουν γυαλιά, και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε μέλος της οικογένειας στη διάρκεια του ταξιδιού. Μπορούν επίσης και να φορεθούν πάνω από τα κανονικά γυαλιά.

Τα γυαλιά SEETROËN θα ξεκινήσουν να διατίθενται από τις 5 Ιουλίου στην τιμή των 99€ και μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της μάρκας: lifestyle.citroen.com

Παρακολουθήστε το βίντεο για τα γυαλιά :