August 20, 2019

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΑΝΔΟΥΣ ΤΗΣ CITROËN!

Rally ΦΙΛΑΝΔΙΑΣ (1 - 4 Αυγούστου)

Μεγάλη επίδοση στον αγώνα της πατρίδας τους για τους Esapekka Lappi και Janne Ferm, που πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση στο τιμόνι του C3 WRC, επιβεβαιώνοντας τη φήμη των «Ιπτάμενων Φιλανδών» και προσθέτουν κάθε χρόνο μία ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του θρυλικού αυτού αγώνα! Η εκπληκτική τους επίδοση, που έφερε για όγδοη φορά φέτος την ομάδα της Citroën Total World Rally στο βάθρο, συμπληρώθηκε και από την 5η θέση των Sébastien Ogier και Julien Ingrassia, που παρά τη χθεσινή αδιαθεσία του Γάλλου οδηγού, κατάφεραν να κρατηθούν ψηλά στην τελική κατάταξη χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα για το Πρωτάθλημα.

• Με το τελευταίο σκέλος να ξεκινά από την ειδική στην οποία είχαν εγκαταλείψει πέρυσι, οι Esapekka Lappi και Janne Ferm ήξεραν πολύ καλά ότι είχαν μία δύσκολη μέρα μπροστά τους. Η έξοδός τους το 2018 σήμαινε επίσης ότι δεν είχαν την εμπειρία οδήγησης στο δεύτερο σκέλος σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Έχοντας διαρκώς τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το Φιλανδικό πλήρωμα της C3 WRC, επέδειξε σήμερα το ‘μέταλλο’ του Πρωταθλητή. Καταφέρνοντας να ελαχιστοποιήσουν το χαμένο χρόνο των αρχικών περασμάτων επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και τις σημειώσεις τους, αναρριχήθηκαν καθαρά στην τρίτη θέση μετά το δεύτερο πέρασμά τους. Πραγματοποίησαν την ίδια καλή επίδοση όπως και στον αγώνα της Σουηδίας, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση και στον αγώνα της πατρίδας τους, γεγονός που επισφραγίζει την απίστευτη βελτίωσή τους!

C3-WRC-Finland-1_1400x800

• Η 2η φορά στο βάθρο για φέτος για τους Lappi-Ferm, και η έκτη στη σύντομη καριέρα τους στο WRC, είναι και η 8η σε εννέα αγώνες μέχρι στιγμής για την ομάδα της Citroën Total World Rally Team.

• Ο Esapekka και ο Janne έδειξαν τις προθέσεις τους από την εκκίνηση επιτυγχάνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο – ένα μόλις δέκατο από τον πρώτο – στην πρώτη κιόλας ειδική των 19.34 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια το πλήρωμα συνέχισε την πολλά υποσχόμενη επίδοση της εκκίνησης καθώς έφτασε στον τερματισμό του εναρκτήριου σκέλους στην Τρίτη θέση της γενικής, με μόλις 2,4δλ. διαφορά από το πρώτο πλήρωμα. Το σκέλος του Σαββάτου, με τους δρόμους όπου ακόμα και ο παραμικρός δισταγμός μπορεί να αποβεί μοιραίος, αποδείχθηκε ακόμα καλύτερο για την C3 WRC. Με δύο ακόμα πρώτους χρόνους σε ειδικές διαδρομές (SS16 & SS18) και εν μέσω σκληρής μάχης τεσσάρων πληρωμάτων για την κυριαρχία, οι ιπτάμενοι Φιλανδοί κατάφεραν να τερματίσουν στη 2η θέση έχοντας μία διαφορά της τάξης των 12.4δλ από τον τρίτο. Ένα πλεονέκτημα που εκμεταλλεύθηκαν αριστοτεχνικά στο σύντομο τρίτο και τελικό σκέλος.

 

C3-WRC-Finland-2_1400x800

• Δεύτεροι στη σειρά εκκίνησης της Παρασκευής, οι Sébastien Ogier & Julien Ingrassia αναγκασμένοι να καθαρίζουν το δρόμο, κατάφεραν να περιορίσουν τις χρονικές απώλειες τερματίζοντας στην 7η θέση απέχοντας μόλις 12.9δλ. από την πρώτη τριάδα. Δυστυχώς, ο Sébastien μετά από έναν δύσκολο ύπνο λόγω ασθένειας, αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τους στόχους του για το σκέλος του Σαββάτου. Παρά την εξάντληση που τον ταλαιπωρούσε, κατάφερε δείχνοντας μεγάλη επιμονή και θέληση, να ανέβει στην 5η θέση της γενικής έχοντας πολύ μικρή διαφορά από τον τέταρτο. Την Κυριακή, μετά από έναν καλύτερο ύπνο, ο Seb ξεκίνησε με το ίδιο πάθος την επίθεσή του διατήρησε την 4η θέση χάνοντας την 3η για μόλις 2,7δλ. Η συγκομιδή βαθμών σε αυτόν τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων και των 2 από τον 4ο καλύτερο χρόνο στην Power Stage, τον διατηρούν στην 2η θέση του Πρωταθλήματος των Οδηγών αλλά και στη μάχη διεκδίκησης του έβδομου συνεχόμενου τίτλου στο WRC.