Ο ΧΩΡΟΣ

Légende ci-dessous
Ο ΧΩΡΟΣ

C42, Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ της Citroën

01_Vitrine-internationaleΑπολαύστε μια νέα εμπειρία στο C42, την παγκόσμια έκθεση της Citroen στο Νο 42 της Avenue des Champs-Elysées στο Παρίσι. Αρκετά εκατομμύρια επισκέπτες έχουν ήδη ανακαλύψει αυτό το μοναδικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό κτίριο από τότε που άνοιξε τις πύλες του το 2007.

Η Citroën έχει στην κυριότητα της τις εγκαταστάσεις στο Νο 42 της Avenue des Champs-Elysées, από το 1927. Με τα χρόνια, ήταν υποκατάστημα, εστιατόριο και εκθεσιακός χώρος. Το 2007, ανακαινίστηκε παίρνοντας την τελική του μορφή σαν παγκόσμια έκθεση της Citroen.

Προσφέροντας εξαιρετική θέα στο Παρίσι, διαθέτει χώρο υποδοχής, εκθεσιακό κέντρο, και τομέα αφιερωμένο στους αγώνες, το C42 προβάλει επίσης την επικοινωνία και συζήτηση γύρω από τη Citroen.
Οι εκθέσεις δείχνουν το παρελθόν και το παρόν της μάρκας και επίσης αντικατοπτρίζουν το όραμά της για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Η γυάλινη αρχιτεκτονική του C42

02_Architecture-de-verreΤο αρχικό κτίριο συγκαταλέγεται στα ανάμεσα στα κτίρια που χτίσθηκαν στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων, τα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι το μόνο κτίριο που χρησιμοποιείται μόνο από μία εταιρεία. Το C42 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Manuelle Gautrand μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Σχεδιασμένο για να αναδεικνύει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της Citroen, το C42 είναι ένα διαφανές οίκημα με ένα τεράστιο λογότυπο των «διακριτικών του λοχία» που καλύπτει ολόκληρη την πρόσοψη. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του κτιρίου είναι «ο πύργος των αυτοκινήτων» που περιλαμβάνει τα μοντέλα και διάφορα θέματα της επικαιρότητας για τη Citroen.

C42, μια ζωντανή βιτρίνα που αλλάζει ανάλογα με τις “εποχές” της μάρκας

03_C42,-une-vitrine-vivante...Η κάθε εποχή ταξιδεύει τους επισκέπτες μέσα σε ένα καινούργιο θέμα: παρουσίαση ενός νέου προϊόντος, αγωνιστικές επιτυχίες, βασικές αξίες της Citroën όπως το περιβάλλον, κλπ.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης και τους βασικούς τομείς που αποτελούν μόνιμα εκθέματα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, το Citroën Lounge σας επιτρέπει να απολαύσετε χαλαρωτικές εμπειρίες (αίθουσες μασάζ, θεραπεία με φως, κ.λπ.). Στο επίπεδο -1, η Citroën Racing σας προσκαλεί να δοκιμάσετε τις συγκινήσεις της αγωνιστικής οδήγησης. Ένας προσομοιωτής που προβάλει βίντεο από σκηνές μέσα από το αγωνιστικό αυτοκίνητο κάνει τον επισκέπτη να αισθανθεί για λίγο, σαν τον Sebastien Loeb σε μια ειδική διαδρομή ενός αγώνα.