September 5, 2019

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΗΔΗ ΣΤΟ RALLY ΤΟΥΡΚΙΑΣ

RALLY ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (22 - 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

Οι Sébastien Ogier – Julien Ingrassia και Esapekka Lappi – Janne Ferm απογοήτευσαν στο Ράλι Γερμανίας τερματίζοντας στην 7η & 8η θέση της γενικής, τα δύο πληρώματα πάλεψαν σκληρά σε όλο τον αγώνα, χωρίς όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τo C3 WRC, ενώ ο Ogier αντιμετώπισε και δύο σοβαρά κλαταρίσματα. Ένας σκληρός αγώνας όπου η ομάδα της Citroën Total World Rally, παρά το άσχημο αποτέλεσμα δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει έχοντας ήδη το βλέμμα στραμμένο στον επόμενο αγώνα της Τουρκίας (12-15 Σεπτεμβρίου).

• Με τις πιθανότητες να ανέβει στο βάθρο να είναι ελάχιστες μετά και από τα δύο σοβαρά κλαταρίσματα των Ogier – Ingrassia χθές στην Panzerplatte, η ομάδα της Citroën Total World Rally εστίασε σήμερα τις προσπάθειές της στην βελτίωση του κρατήματος της C3 WRC. Όλη η δουλειά εστιάστηκε σε μερικές ιδέες σχετικά με τον τρόπο διαφοροποίησης του στησίματος, ενώ τονίστηκε το γεγονός ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουν παρακάτω. Το σημερινό τελευταίο σκέλος βρήκε τους Sébastien Ogier & Julien Ingrassia να τερματίζουν τελικά στην 7η θέση και τους Esapekka Lappi & Janne Ferm ακριβώς από πίσω στην 8η θέση της γενικής, μετά από μία σύντομη μάχη για την 6η θέση. Με αυτό το αποτέλεσμα το Γαλλικό πλήρωμα, που κέρδισε και έναν bonus βαθμό χάρη στην 5η θέση που κατέλαβε στην Power Stage, βρίσκεται τώρα στην 3η θέση της προσωρινής κατάταξης του WRC.

C3-WRC-Allemagne-1_1400x800

• Παρά το ότι κατάλαβαν πολύ νωρίς ότι το στήσιμο της C3 WRC δεν ήταν το ιδανικό και το αυτοκίνητο υπέστρεφε συνεχώς, γεγονός που τους ανάγκασε να παλεύουν σκληρά σε κάθε ειδική, οι Sébastien Ogier & Julien Ingrassia τερμάτισαν στο εναρκτήριο σκέλος στην 3η θέση της γενικής. Αυτό, παρά τα λίγα λαθάκια, ανάγκασε το πλήρωμα να οδηγεί στο όριο – και συχνά πάνω από αυτό – για να κρατηθεί κοντά στους πρώτους. Τη δεύτερη ημέρα που περιλάμβανε και τις ειδικές στη στρατιωτική βάση του Baumholder, όπου το πλήρωμα έχει γράψει στο παρελθόν ορισμένους απίστευτους χρόνους, έδινε μεγάλες ελπίδες διατήρησης της 3ης θέσης. Δυστυχώς όμως ο αγώνας επιφύλασσε στο πλήρωμα την μοίρα πολλών πληρωμάτων που έχουν πέσει θύματα της απρόβλεπτης και περίεργης ειδικής του Panzerplatte. Έχασαν λίγο χρόνο με ένα μικρό κλατάρισμα στο πρώτο πέρασμα αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα. Στο επαναληπτικό πέρασμα ένα δεύτερο κλατάρισμα στοίχισε στο πλήρωμα πάνω από 1,5 λεπτό. Η κακοτυχία τους είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός διεκδίκησης κάποιας θέσης στο βάθρο, μετατρέποντας πλέον το τελευταίο σκέλος του αγώνα σαν ευκαιρία για δοκιμές.

C3-WRC-Allemagne-2_1400x800 (002)

• Σαφώς λιγότερο έμπειροι σε αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, οι Esapekka Lappi & Janne Ferm στα μισά του πρώτου σκέλους, απείχαν μόλις 7.3δλ. από την 4η θέση. Ούτε και αυτοί όμως δεν γλύτωσαν το λάθος, που ήρθε τελικά στην Ε.Δ.5 καθώς πάλευαν με το λάθος στήσιμο του αυτοκινήτου. Το τέλος της πρώτης μέρας βρήκε το πλήρωμα στην 7η θέση. Παρά τους δύο ταχύτερους χρόνους (Ε.Δ.9 ΚΑΙ Ε.Δ.11) το Σάββατο, όπου φάνηκε η σοβαρή δουλειά που έγινε στο στήσιμο της C3 WRC, το πλήρωμα δεν απέφυγε ένα ακόμα μικρό λάθος, καταφέρνοντας όμως να συνεισφέρουν στην πενιχρή συγκομιδή βαθμών για την ομάδα.